Dragi părinți,
Unii dintre voi ați experimentat zilele trecute neplăceri cauzate de schimbarea titularilor la licențele IXL. Regretăm situația creată de doamna Vătavu, ca și tot vacarmul generat în social media prin postările sale.
Știm că aveți multe întrebări, iar noi dorim să vă răspundem la toate.
Vă așteptăm la întâlnirea de mâine -14 martie, ora 18 - din cadrul Conversațiilor CEREHARD, cu link de acces din platformă.
Evaluări
Am încheiat sesiunea de înscrieri, vă vom trimite mailuri individuale de confirmare și programare.
Recomandări din comunitate
📌Sistemul de educație actual nu susține dezvoltarea unei gândiri antreprenoriale, pentru că se bazează pe teste, standarde și programă prestabilită, toate incompatibile cu gândirea antreprenorială, bazată pe risc și asumarea acestuia. Iar raportul este invers proporțional între anii de școală & testele academice și numărul antreprenorilor.
Poate școala cultiva abilitatea de a gândi altfel? Recomandat de Cristi Lățea
📌National Geographic Learning - două webinare ce promit să explice prin exemple proprii cum pot tutorii și profesorii să se adapteze la micii învățăcei din zilele noastre, tehnologizați și foarte diferiți între ei - înscrieri aici.
📌Voluntariatul este un concept încă tânăr în societatea românească, dar avem nevoie de astfel de experiențe pentru a înțelege viața și pentru a trăi în comunități. Un site cu oferte și cereri de voluntari, poate ne va fi de folos cândva.
Recomandate de Monica Nicodim
📌Miruna a adunat adolescenți Cereharzi într-un grup pe Google Classroom în care să se cunoască și împrietenească, să facă schimb de materiale de interes. Miruna și ceilalți copii așteaptă și alți adolescenți alături de ei, găsiți anunțul aici.
📌Între 15 și 21 martie are loc Brain Awareness Week - un eveniment global dedicat popularizării neuroștiințelor. Adriana Brăescu va fi gazda unor dialoguri online despre impactul neuroștiințelor în educație și în procesul de învățare - detalii program.
Libertatea este una dintre valorile noastre.
Înseamnă responsabilitate și asumare de drum, de decizii, de consecințe.
Este ceea ce a experimentat și familia ce a făcut subiectul filmului Class Dismissed, un film apărut acum câțiva ani și premiat la mai multe festivaluri internaționale.
Spune povestea unei familii care a plecat din sistemul tradițional, a încercat home & unschooling, a renunțat și a revenit o perioadă într-o soluție alternativă, pentru ca în final cele două fete să-și găsească fiecare drumul în procesul de învățare și în viață, în afara școlii tradiționale.
Acest drum de căutare este ceea ce oferim și noi în CEREHARD.
Nu vă recomandăm vreo soluție anume, nici vreo platformă sau manuale de învățare, ci un mediu și o comunitate în care să experimentați și să căutați împreună cu alți părinți calea cea mai bună de dezvoltare pentru copiii voștri.
Puteți viziona filmul în platforma părinților, iar interviuri extinse cu participanții din film sunt disponibile aici.
Învățarea pe bază de proiect are efecte pozitive în studiul științelor, dar și în dezvoltarea de abilități sociale și emoționale.
Este concluzia unui studiu desfășurat de Lucas Education Research asupra efectelor pe care le are abordarea multi-disciplinară în studiul științelor pentru copiii de vârste mici, programe cunoscute ca Multiple Literacies in Project-Based Learning - detalii.
Copiii vin pe lume extrem de curioși, înzestrați cu dorință de învățare. Sunt niște mici cercetători. Fac exact ceea ce fac cercetătorii - folosesc metode științifice pentru a da sens lumii înconjurătoare.
Apoi ajung la școală, iar procesul de cercetare este oprit de către adulții care cred că ei sunt cei care trebuie să direcționeze ceea ce învață acești copii. Îi tratează ca pe niște recipienți goi, în care toarnă ceea ce cred adulții că trebuie să asimileze copiii.
A spus acum mulți ani John Holt - educator, promotor al mișcării Growing Without School și autor a multor cărți despre felul în care copiii învață.
Prima sa carte “How children fail” a determinat o adevărată revoluție în sistemul educațional american, iar contribuția sa are efecte până în zilele noastre, și nu doar în SUA. Îi găsiți cărțile în librării virtuale, cu acces gratuit.
Ținem aproape!
Echipa CEREHARD