Final de an școlar 2023-2024
August e luna înscrierilor pentru examenele IGCSE și AL / AS, care se dau în toamnă (octombrie / noiembrie). Dar și ultima lună din anul școlar la CEREHARD - care funcționează pe “modelul” 1 septembrie - 31 august anul următor.
Am reușit să pornim câteva grupe pentru pregătirea examenelor de la anul, cei care doresc să se alăture pot contacta direct echipele de profi Cambridge:
AlterEdu Cluj - alteredu.cluj@gmail.com - și / sau
CSC = Cluj Study Centre - cluj.study.centre@gmail.com (cu precizarea că CSC este dedicat zonei “humanities”).
Există și o grupă de “mari” care își exersează engleza britanică (fără a dori neapărat să dea și examen), discutând filosofie, politică, autori clasici și contemporani.
Am ținut cont și de vacanța părinților, așa că vă invităm la Popasul Uriașilor de la Azuga - aveți aici detalii:
https://www.facebook.com/groups/670977422991265/user/100001278973024/
Persoanele de contact, de la care puteți afla mai multe detalii, sunt:
Alex - 0746 051 869
Ela - 0728 187 688
Cristina - 0741 215 652
Cei care nu ați apucat să vă înscrieți pentru 2023-2024 (da, mai sunt cazuri) încă mai puteți. Pe 1 septembrie 2024, însă, softul pe care îl folosește platforma școlii pentru a genera contractele și adeverințele voastre va trece la anul școlar următor (2024-2025).
Nu vom folosi lozinca “back to school” - un soi de “gata pauza, la fund” - ci “forth to freedom”, ca să vă speriem în continuare. Pentru că “freedom” e ceva de groază, pentru care e nevoie să vă asumați responsabilitatea. Și voi și… copiii voștri. Dar și pentru că, în mod aproape hilar, această expresie - “back to school” - conține în ea fix esența sistemului standard: hai să ne întoarcem în trecut pentru a ne simți… în siguranță. Apelul la nostalgii e rețetă patentată.
Din toată nebunia pe care o trăim de ceva vreme, ajung să dau dreptate unui studiu început cu ceva vreme în urmă și care a găsit că oamenii se împart în 2 categorii (în funcție inclusiv de configurare anatomică cerebrală): unii care au nevoie de îndrumare, de “tătuc”, de siguranța pe care o inspiră cineva din afara lor și alții care vor să exploreze, să încerce și alte variante, să se simtă liberi (oricât de discutabil ar fi conceptul de libertate). Evident, e vorba de o abordare care pare de-a dreptul simplistă dar… e complicat să impui și unora și altora modelul “celălalt” - nevoia de (iluzia de) siguranță a unora este la fel de mare ca nevoia de (iluzia de) libertate a celorlalți. Ce nu putem nega este faptul că stresul traiului în coordonatele celuilalt poate duce la boală… Ideal ar fi să respectăm alegerea fiecăruia și să ne vedem de viețile noastre, pe care nu reușim să le punem în ordine nici măcar în ultimul moment.
Indiferent de modelul ales, sau de “back & forth” între o lume și cealaltă, suntem aici și… vă sprijinim în continuare.