E final de an, noaptea cea mai lungă a trecut, că o fi fost sau nu un sfetnic bun uite că o luăm de la capăt, atârnați de planeta care încă ne mai suportă, rotindu-se cu noi în jurul Soarelui.
Se practică apelul pentru cei 20% din impozitul pe profit, așa că… încercăm și noi, poate ne iese. Ne-am hotărât să vă cerem, pentru că am vrea să continuăm proiectul deja început, de finanțare a pregătirii copiilor pentru IGCSE și AS / AL. Am reușit să acoperim cu fondurile din ong primul semestru, cerem ajutor pentru al doilea.
În principiu, dacă dețineți o firmă și vă gândiți să (ne) sponsorizați, contabilul firmei dumneavoastră calculează suma cu care (ne) puteți ajuta.
Până la 25 decembrie 2024, orice firmă poate direcționa 20% din impozitul pe venit/profit - cel pe care îl plătiți oricum la stat - către un ONG, conform OPANAF 1679/2022. Trebuie doar să completați contractul de sponsorizare pentru Asociația Re-Design, iar contabilul va completa și depune declarația 177.
În cazul sponsorizării din impozitul pe profit, suma cu care sponsorizați se scade din impozitul pe profit, în limita a 20% din acesta sau nu mai mult de 7,5‰ (la mie) din cifra de afaceri. Diferența de 80% se virează la buget. Suma se poate scădea din impozit o dată pe trimestru sau o dată pe an.
În cazul sponsorizării din impozitul pe venit, suma cu care sponsorizați se scade din suma impozitului pe venit, în limita a 20% din impozitul datorat pentru trimestrul în care ați înregistrat cheltuielile. Pentru buget, rămâne diferența de 80%. Suma sponsorizării se poate scădea din impozit doar trimestrial, nu și anual, ca în cazul impozitului pe profit.
Dacă aveți un PFA, suma cu care sponsorizați se scade din venitul net, în limita a 5% din acesta (atenție, venitul net este diferența între venitul brut și cheltuielile deductibile, iar sponsorizarea nu este deductibilă).
Am atașat și un model de contract de sponsorizare - dacă vă decideți să ne susțineți, completați-l și ne trimiteți și nouă un exemplar.
și-oleacă de autentic de sezon - colinde