Ce înseamnă o comunitate
Și care este lecția pentru copiii noștri
Dragi părinți,
Revenim cu clarificări legate de acronimele folosite în sistemul educațional britanic, după care ne ghidăm, în speranța că întrebarile voastre legate de acest subiect își vor găsi răspuns. Continuarea aici.
Din luna mai 2020 organizăm întâlniri bilunare cu părinții Cereharzi, iar tema diferitelor tipuri de școli și acreditări a fost adresată constant. Din respect pentru cei care nu ați putut participa la întâlnirea din 14 martie, vă anunțăm că vom organiza o nouă prezentare cu aceeași temă, în data de 28 martie, ora 18.
Vă rugăm să trimiteți întrebările pe mail, le centralizăm și vă răspundem din nou la întâlnire. Anunțăm pe platformă linkul de înscriere și vă rugăm să vă înregistrați pentru a asigura acces tuturor celor interesați.
Vă mulțumim tuturor pentru mesajele de apreciere și sprijin pe care ni le-ați transmis prin diverse forme. Le-am văzut și le-am simțit pe toate, chiar dacă nu am reușit să vă răspundem.❤️
Discuțiile și întrebările legate de homeschooling, unschooling și alte forme educaționale nu sunt noi.
Mai jos câteva dintre ele, purtate în spațiul public.
📌Este homeschooling-ul o alternativă reală, în locul educației standard la școală, pentru România? Ce este homeschooling-ul și cum este reglementat în România?
Mona Nicolici a dezbătut aceste subiecte la emisiunea “Piața Victoriei” împreună cu Adriana Brăescu și cu Daniela Vișoianu, consilierul ministrului educației și expert în educație.
📌Avantajele și dezavantajele școlii online și metodele alternative de educație cu Adriana Brăescu, mama a doi copii care nu învață în sistemul tradițional, cu Ioana Grozea blogger, preocupată de problemele părinților și cu profesorul Marcel Bartic, despre cum au simțit profesorii schimbarea din ultimul an - la Fenomen social, Metropola TV.
📌Sistemul nostru de învățământ este pur și simplu nefrecventabil, a spus jurnalistul Liviu Mihaiu, când a explicat motivele pentru care folosește exclusiv homeschoolingul de la CEREHARD: chiar dacă riscă să nu învețe pe de rost Mihai Eminescu, și să nu ia note mari, și să nu fie premiant - articolul integral aici.
Anunțuri:
În perioda 19-27 martie desfășurăm sesiunea de evaluările informale cu echipa CEREHARD și vă contactăm individual pe toți cei care v-ați înscris (cca. 50 de familii).
Status platforma educațională IXL
Răspunsul primit zilele trecute de la reprezentantul IXL precizează că titularul și administratorul licențelor IXL este “Re-Design NGO”, urmând să facă în acest sens și transferul conturilor realizate în nume propriu de către FN ART VISION. Vă reamintim că revinderea licențelor IXL este interzisă, găsiți detalii în acest sens aici.
Adeverințe
Cei care doriți adeverințe de înscriere în CEREHARD - completați acest formular, iar dacă aveți deja contract se va genera doar adeverința pe care o veți găsi ulterior în folderul familiei din G Suite.
Recomandări din comunitate
Lecția de patrimoniu - Spătarul Mihail Cantacuzino, ctitor în București. Să facem cunoștință copiilor cu un mare om mare - video recomandat de Adriana Scripcariu.
Ce învață copiii din Roblox, un joc extrem de popular, cu peste 100 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Aduce acest joc vreo valoare educațională celor care îl practică? Mulți spun că da. Articol recomandat de Cristi Lățea
Pentru pasionații de desen, resurse de învățare online recomandate de Miruna Brăescu.
Ce înseamnă o comunitate și care este lecția pentru copiii noștri
Chiar dacă pandemia i-a făcut pe tați să aprecieze mai mult munca mamelor, felul în care sunt crescuți copiii în lumea occidentală denotă individualismul societății în care trăim.
Comunitățile ar trebui să se concentreze pe conexiune și construcție, nu pe competiție sau distrugere. Vrem ca ai noștri copii să fie fericiți, dar fericirea nu vine din productivitate sau ambiție, sau din maximizarea oricărui minut pentru câștigarea de abilități. Vine din conexiune și relații cu ceilalți oameni. Se întâmplă atunci când ne relaxăm și ne lăsăm mintea să zburde, când reflectăm și interiorizăm ceea ce trăim.
O viață împlinită înseamnă și implicare în comunitate, indiferent care este menirea acesteia. Iar asta este o lecție în sine pentru copiii noștri: atunci când sprijinim alți oameni cu care împărtășim aceleași valori copiii descoperă ce înseamnă bucuria, încrederea, sprijinul. Un exercițiu care îi va ajuta să devină adulți implicați și responsabili.
Cei care citiți aceste rânduri suntem uniți de aceleași preocupări pentru dezvoltarea copiilor noștri. Haideți să ne susținem și să ne sprijinim! Cu fiecare pas către ceilalți creăm un spațiu, virtual sau fizic, în care copiii noștri, ai tuturor, se simt în siguranță și se dezvoltă după ritmul și potențialul fiecăruia.
Ținem aproape!
Cu drag,
Echipa CEREHARD